Lehdistö / press

Lehdistötiedote

4.2.2016

Vapaa julkaistavaksi

Linnanmäen Sirkuskoulu täyttää 35 vuotta. Vuonna 1981 perustettu Linnanmäen sirkuskoulu on Suomen toiseksi vanhin nuorisosirkus. Nykyistä toimintaa ylläpitää kannatusyhdistys.

Linnanmäen sirkuskoulun ensisijaisena tavoitteena on antaa ammattitaitoista sirkusopetusta lapsille ja nuorille. Se toimii matalan kynnyksen –periaatteella ja myöntää mm. vapaaoppilaspaikkoja. Harjoitussalilla käy yli 550 oppilasta.

Sirkuskoulu toimii sen käyttöön remontoidussa koulun salissa osoitteessa Paraistentie 3, Ruskeasuo. Se hakee aktiivisesti uutta tilaa, jossa myös esiintyminen ja kaikenlainen yhteistyö muiden nuoriso- ja liikunta-alan toimijoiden kanssa olisi mahdollista. Sirkuskoulu tekee aktiivisesti yhteistyötä koulujen kanssa mm. iltapäiväopetuksen muodossa.

Linnanmäen sirkuskoulun tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia liikunnan, sirkustaiteen ja -kulttuurin avulla. Harrastajat ovat vauvaikäisistä aikuisiin ja harjoittelevat yhdestä viiteen kertaan viikossa. Edistynyt esiintyväryhmä nimeltä ’Lintsin Sirkus’ muodostuu n. 13-19 –vuotiaista nuorista, ja se keikkailee lukuisissa tapahtumissa ympäri vuoden Suomessa ja ulkomailla nimellä.

Vanhoja sirkuskoululaisia ovat olleet mm. Jaakko Saariluoma, formulakuski Mika Häkkinen, moottorisahajonglööri Juha Kurvinen sekä Iiro Seppänen. Yksi perustajista on legendaarinen Solmu Mäkelä. Aina vuosituhannen vaihteeseen saakka sirkuskoulu oli muutaman kymmenen oppilaan kokoinen. Toiminta on paisunut lajin suosion ja kysynnän kasvaessa valtavasti. Erittäin suosittuja ovat etenkin perhesirkusryhmät, joissa lapset ja vanhemmat harjoittelevat yhdessä.

Sirkuskoulun nykyinen toiminnanjohtaja Maiju Mustonen on lähtöisin Tampereelta Sorin Sirkuksesta. Hän on vetänyt sirkuskoulun toimintaa vuodesta 2002, kun huvipuisto luopui sen vetovastuusta.

Lisätietoja:

Facebookissa: Linnanmäen sirkuskoulu